Elazığ Kürt Mü? Son dönemlerin en büyük depremleri arasında biri olan Elazığ Sivrice Depreminin ardından Elazığ Kürt Mü?

araması popüler hale geldi. Merkez üstü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası Google arama motorunda en çok aranan cümle ‘Elazığ Kürt mü?’ sorusu oldu.. Bunu fark eden yurttaşlar sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Sivrice, Elazığ'ın bir ilçesidir.Nüfusu 10.710 kişidir. Merkezüssü Sivrice olan deprem sonrası Google arama motorunda en çok “Elazığ Kürt mü?” ve “Sivrice Kürt mü?” soruları arandı. İşte atılan tepki tweetlerinden bazıları: "Elazığ Kürt mü" deprem ardından Google Search'de sıçramaya bakın. Elazığ eski ismiyle Harput bölgesi Osmanlı döneminde hem Kürt(Zaza) hemde Türk varlığı mevcuttur.. Evliya Çelebi‘nin 1600’lü yıllarda yazdığı Seyahatname’sinde Elazığ için : “Harput şehri Kürdistan hudududur amma, su ve havasının güzelliğinden yer yer civanları bulunur. Deprem Sivrice, Elazığ merkez ve çevre ilçelerde hissedildi. Merkez üstü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası Google arama motorunda en çok aranan cümlelerden biri de ‘Elazığ Kürt mü?’ sorusu oldu. Halkı Kürtçe ve Türkçe’yi güzel konuşurlar. 1938 tarihinde şimdiki yeri olan Hazar Gölü sahiline nakledilmiştir. Bunu fark eden yurttaşlar sosyal medya hesabından tepki gösterdi. İlçenin kuruluş tarihi çok eski olmamakla birlikte göl içinde bulunan adacıkta ve devamında eski bir yerleşim yeri mevcuttur. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sivrice ilçesinde saat 02.32'de 4,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. AKP-MHP faşizminin kutuplaştırıcı ırkçı siyaseti Elazığ Depremi’nde de kendisini gösterdi. Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4,5 ve 4.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 1936 yılı Şubat ayı içerisinde Dedeyolu köyünde kurulmuştur.
Muttertag Vergessen Enttäuschung, Veranstaltungen Bad Blankenburg, Cisco Uni Würzburg, Dresden Wahlergebnisse 2019, Soko Stuttgart Führung, Stadtplan Aurich Pdf, Bochum Nach Bielefeld, Kfz Zulassung Erlangen-höchstadt, Schwäbischer Text Lustig, Straßenverkehrsamt Hamm öffnungszeiten, Heidelberger Zoo Seelöwen, Fulda Hotel Kinderfreundlich, Jugendherberge Stralsund Ausstattung, Distelklinge Filderstadt Speisekarte, InterContinental Mark Hopkins San Francisco4,3(2105)0,1 Meilen Entfernt138 $, Azimut Werft Italien, Hochbrücke Brunsbüttel Gesperrt, Deponie Kork Öffnungszeiten, Putbus Weiße Stadt, Stadt Lingen Grundsicherung, Kennzeichen Sb Ausland,